Kundservice - Få rätt hjälp dygnet runt!

Strategi & Tips Steg 1 - Strategi & Planering

Senast uppdaterad: Oct 03, 2014 15:21
  Steg 1 - Strategi & Planering  

Strategi

Varför finns ert företag? Att få nöjda kunder? Att bli bäst i er bransch? Att vara billigast på marknaden? Att omsätta x antal kr?

Tänk på vilken övergripande målsättning som ert företag ska nå. För ServiceFinder är exempelvis det övergripande målet att bli bäst i världen på tjänsteförmedling.

Utforma sedan en strategi som hjälper er nå detta mål. Vad behöver ni göra för att nå målet? Vilka investeringar behöver göras? Vilken personal behöver anställas? Vem ska göra vad?

Om ni märker att det går dåligt och ni inte är på väg mot ert mål är det viktigt att ni sätter er ner och formulerar om strategin.

Det är viktigt att man hela tiden analyserar vad man gör och vågar prova nya saker om det man gjort inte fungerar.

 

När ska ni jobba med vad?

Dela upp era arbetsdagar strukturerat så att ni hinner med allt och kan fokusera på en sak i taget. Fördela praktiskt arbete och administration på olika tider under dagen/veckan. Genom att ha ett schema att följa så arbetar ni mer effektivt och har alltid koll på vad ni behöver göra. Se till att alltid jobba med det som följer er strategi.

 

Vad har ni för mål/del mål?

Om man sätter upp tydliga mål underlättar det arbetet eftersom man har något att arbeta mot. Att ha en tidsram för när man ska nå målet är också viktigt, annars kan man lätt halka efter och aldrig nå sina mål.

Relevanta mål kan exempelvis vara:

2 kunder inom 1 månad, 4 kunder inom 2 månader, 10 inom tre månader osv.
Omsättning på 1 miljon inom ett år, 2 miljoner inom två år osv.

 

Håll koll på ekonomin

Det är viktigt att ni håller koll på era kostnader och intäkter. Låt inte kostnaderna springa iväg så att ni går i konkurs. Samtidigt så ska ni självklart göra de investeringar som krävs för att nå era mål. Om ni gör många investeringar och beräknar med att gå med en förlust under en period så är det ok så länge ni är medvetna om det och har en plan för att gå plus sedan. Många företag går inte i vinst förrän efter 1-2 år. För att hålla koll på ekonomin och bokföringen så är det bra att anlita en redovisningsbyrå. Få in offerter från bokföringsbyråer här!

> Gå vidare till Strategi & Tips Steg 2 - Varumärke och kommunikation

< Tillbaka till början
 

Personlig Service

 • Maila ditt ärende
 • KUNDSERVICE
  Kontakta oss på
  info@servicefinder.com eller 08-653 00 00
  Öppettider:
  Måndag till fredag, 09.00 – 17.00.
  (lunchstängt 12-13)
noreply@servicefinder.com
http://assets0.desk.com/
false
desk
Laddas
sekunder sedan
en minut sedan
minuter sedan
en timme sedan
timmar sedan
en dag sedan
dagar sedan
om
false
Ogiltiga tecken är funna
/customer/sv/portal/articles/autocomplete